Kumppaninasi alan kokeneet asiantuntijat

Pohjan Voiman avainhenkilöillä on pitkä ja monipuolinen kokemus energia-alalta. Hankkeidemme eri vaiheissa hyödynnämme myös laajaa ja asiantuntevaa kumppaniverkostoamme.

Tomi Mäkipelto
Perustaja ja toimitusjohtaja
050 370 4092
tomi.makipelto@pohjanvoima.fi

Tomi on toiminut aiemmin energiatehokkuusyhtiö LeaseGreenin toimitusjohtajana, YIT:n energia- ja ympäristöliiketoiminnoista vastaavana johtajana ja EPV Energian kehitysjohtajana. EPV Energialla Tomi toimi myös konsernin maatuulivoimayhtiöiden EPV Tuulivoiman ja Rajakiirin toimitusjohtajana, vastaten kahdestatoista suuresta tuulivoimahankkeesta.

Tomi toimii uusiutuvan energian ratkaisuihin keskittyvän Q Powerin hallituksessa, ja on aiemmin urallaan vaikuttanut muun muassa Suomen Tuulivoimayhdistyksen ja World Energy Council Finlandin hallituksissa.

Seinäjoelta kotoisin oleva Tomi on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja kauppatieteiden tohtori.

Juho Rönni
Perustaja
040 824 8780
juho.ronni@pohjanvoima.fi

Juho on toiminut aiemmin energiatehokkuusyhtiö LeaseGreenin talousjohtajana, rahoitus- ja sijoittajasuhdetehtävissä teollisuudessa ja investointipankki Goldman Sachsilla.

Uransa aikana Juho on ollut toteuttamassa yli miljardin euron investointirahoitushankkeita eri kehitysvaiheissa oleville yhtiöille. Juho vaikuttaa myös asuntorakennuttaja Newil & Bau:n, kiertotalousyhtiö Soilfoodin, rekrytointiyritys aTalentin ja matkailuyritys Rönnvikin Viinitilan hallituksissa.

Juho on kotoisin Pälkäneeltä, ja hän opiskeli rahoitusta ja johtamista London School of Economics -korkeakoulussa Lontoossa.

Matti Kautto
Kaavoituksen ohjaus

Matti toimii neuvonantajana Pohjan Voiman hankkeiden kaavoitusprosesseissa.

Matilla on pitkä ja monipuolinen kokemus kaavoituksesta, alueiden suunnittelusta ja ympäristövaikutusten arvioinnista. Hän on ollut laatimassa yli 60 osayleiskaavaa ja kymmeniä asemakaavoja yli 60 kaupunkiin ja kuntaan Suomessa. Aiemmin hän on toiminut muun muassa kaavoituksen yksikön päällikkönä ja johtavana asiantuntijana Rambollilla ja sen edeltäjäyhtiöissä.

Lahdessa ja Sodankylän Luostolla asuva Matti on koulutukseltaan rakennusarkkitehti.

Tommi Hietala
Sähköverkkoliitynnät

Tommi toimii neuvonantajana Pohjan Voiman sähköverkkoliityntöjen ja johtoreittien suunnittelussa.

Tommilla on vuosikymmenten kokemus energia- ja sähköalalta eri toimijoiden palveluksessa. Hän toimii tällä hetkellä useiden sähköverkkohankkeiden parissa yhtiönsä Electrical Expertin kautta, ja on aiemmin toiminut mm. tuotantopäällikkönä TuuliWatilla. Tommi on vaikuttanut myös muun muassa Suomen Tuulivoimayhdistyksen verkkovaliokunnassa ja Fingridin käyttötoimikunnassa.

Tommi asuu Sipoossa ja hän on koulutukseltaan sähkövoimateknikko ja energiainsinööri.