23.9.2021

Pohjan Voima aloittaa tuulipuiston hankesuunnittelun Alajärven Suolasalmenharjulle

Alueen asukkaat kutsutaan keskustelemaan projektista verkkotilaisuuteen.

Suomalainen energiayhtiö Pohjan Voima suunnittelee tuulipuiston rakentamista Alajärvelle. Suolasalmenharjun tuulipuiston hankealue sijaitsee noin kymmenen kilometriä Möksyn kylästä pohjoiseen. Hanketta käsiteltiin keskiviikkona Alajärven luottamushenkilöiden infotilaisuudessa.

”Etelä-Pohjanmaan lakeudet sopivat hyvin tuulienergian tuotantoon. Sen vuoksi tänne rakennetaan nyt useita tuulipuistoja”, sanoo Pohjan Voiman toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto. ”Meidän projektimme ovat alueen megaprojekteihin verrattuna kohtuullisen kokoisia.”

Pohjan Voiman hankkeessa tuulivoimaloita rakennetaan enintään yhdeksän. Niiden nimellisteho on 6–10 MW ja siipien pyyhkäisykorkeus 300 metriä. Tuulivoimaloiden tarkka sijainti ja lukumäärä selviää kaavoitusprosessin aikana. Tuulipuiston rakentamisen aikataulu riippuu kaavoitus- ja lupaprosessien etenemisestä ja alkaa arviolta 2025–2027.

Pohjan Voima kutsuu alueen asukkaat verkkokokoukseen 4.10. klo 18. Tilaisuudessa Tomi Mäkipelto kertoo tuulipuistohankkeesta ja vastaa osallistujien kysymyksiin. Linkki tilaisuuteen löytyy sivuilta www.suolasalmenharju.fi. Tilaisuus järjestetään verkossa koronatilanteen vuoksi.

”Me haluamme olla mahdollisimman avoimia ja pyrimme aitoon vuoropuheluun asukkaiden kanssa. Jos kysymyksiä herää, minulle voi aina soittaa”, Mäkipelto sanoo.

Projekti ei saa valtion tukia, eikä Alajärven kunta joudu investoimaan esimerkiksi alueen infrastruktuuriin lainkaan. Sen sijaan tuulipuisto tuottaa Alajärvelle kiinteistöverotuloja kymmenien vuosien ajan.

”Pohjan Voima sitoutuu työllistämään paikallisia yrityksiä tuulipuiston rakennusvaiheessa niin paljon kuin mahdollista. Kun sähköntuotanto on käynnistynyt, lähiseudun yrityksille on töitä tarjolla myös voimalaitosalueen kunnossapidossa.”

Suolasalmenharju sopii hyvin tuulivoimalle, koska tuuliolosuhteet ovat hyvät, turvaetäisyydet täyttyvät ja Möksyn sähköasema sijaitsee lähistöllä.

Pohjan Voima on suomalainen energiayhtiö, jonka avainhenkilöillä on pitkä kokemus energia-alalta. Tomi Mäkipelto on työskennellyt mm. YIT:n energialiiketoiminnasta vastaavana johtajana sekä EPV Energiassa tuulivoimahankkeiden vetäjänä.

LISÄTIEDOT
Tomi Mäkipelto
Toimitusjohtaja, Pohjan Voima Oy
+358 50 370 4092

HANKESIVUT
www.suolasalmenharju.fi

21.3.2023

Pohjan Voima hakee vahvistusta hankekehitys- ja toteutustiimiin

Haluatko mukaan meidän hyvään ja mutkattomaan tiimiimme? Etsimme oma-aloitteista projektipäällikköä vastaamaan tuulivoimahankkeidemme sähköistyksestä. Projektipäällikkönä vastaat tuulipuistojen sisäisen sähköverkon, sähköaseman ja…

14.3.2023

Ruotsalainen Arise sijoittaa Pohjan Voimaan

Tukholman pörssissä noteerattu tuulivoimayhtiö Arise ja Pohjan Voima ovat sopineet strategisesta kumppanuudesta. Ruotsalainen uusiutuvaan energiaan erikoistunut Arise AB ja Pohjan…

6.2.2023

Pohjan Voima suunnittelee tuulipuistoa Joutsan Höystösensuolle

Alueen maanvuokraehdot on sovittu paikallisista maanomistajista koostuvan neuvottelukunnan kanssa. Jos hanke toteutuu, sähköntuotanto alkaa aikaisintaan 2027. Pohjan Voima on jättänyt…