Pohjan Voima aloittaa tuulipuiston hankesuunnittelun Alajärven Suolasalmenharjulle

Alueen asukkaat kutsutaan keskustelemaan projektista verkkotilaisuuteen

Suomalainen energiayhtiö Pohjan Voima suunnittelee tuulipuiston rakentamista Alajärvelle. Suolasalmenharjun tuulipuiston hankealue sijaitsee noin kymmenen kilometriä Möksyn kylästä pohjoiseen. Hanketta käsiteltiin keskiviikkona Alajärven luottamushenkilöiden infotilaisuudessa.

”Etelä-Pohjanmaan lakeudet sopivat hyvin tuulienergian tuotantoon. Sen vuoksi tänne rakennetaan nyt useita tuulipuistoja”, sanoo Pohjan Voiman toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto. ”Meidän projektimme ovat alueen megaprojekteihin verrattuna kohtuullisen kokoisia.”

Pohjan Voiman hankkeessa tuulivoimaloita rakennetaan enintään yhdeksän. Niiden nimellisteho on 6–10 MW ja siipien pyyhkäisykorkeus 300 metriä. Tuulivoimaloiden tarkka sijainti ja lukumäärä selviää kaavoitusprosessin aikana. Tuulipuiston rakentamisen aikataulu riippuu kaavoitus- ja lupaprosessien etenemisestä ja alkaa arviolta 2025–2027.

Pohjan Voima kutsuu alueen asukkaat verkkokokoukseen 4.10. klo 18. Tilaisuudessa Tomi Mäkipelto kertoo tuulipuistohankkeesta ja vastaa osallistujien kysymyksiin. Linkki tilaisuuteen löytyy sivuilta www.suolasalmenharju.fi. Tilaisuus järjestetään verkossa koronatilanteen vuoksi.

”Me haluamme olla mahdollisimman avoimia ja pyrimme aitoon vuoropuheluun asukkaiden kanssa. Jos kysymyksiä herää, minulle voi aina soittaa”, Mäkipelto sanoo.    

Projekti ei saa valtion tukia, eikä Alajärven kunta joudu investoimaan esimerkiksi alueen infrastruktuuriin lainkaan. Sen sijaan tuulipuisto tuottaa Alajärvelle kiinteistöverotuloja kymmenien vuosien ajan.

”Pohjan Voima sitoutuu työllistämään paikallisia yrityksiä tuulipuiston rakennusvaiheessa niin paljon kuin mahdollista. Kun sähköntuotanto on käynnistynyt, lähiseudun yrityksille on töitä tarjolla myös voimalaitosalueen kunnossapidossa.”

Suolasalmenharju sopii hyvin tuulivoimalle, koska tuuliolosuhteet ovat hyvät, turvaetäisyydet täyttyvät ja Möksyn sähköasema sijaitsee lähistöllä.

Pohjan Voima on suomalainen energiayhtiö, jonka avainhenkilöillä on pitkä kokemus energia-alalta. Tomi Mäkipelto on työskennellyt mm. YIT:n energialiiketoiminnasta vastaavana johtajana sekä EPV Energiassa tuulivoimahankkeiden vetäjänä.

LISÄTIETOJA:

Tomi Mäkipelto

Toimitusjohtaja

Pohjan Voima Oy

+358 50 370 4092

HANKESIVUT:

www.suolasalmenharju.fi