1.11.2021

LähiTapiola omistajaksi Pohjan Voimaan

Sijoitus tuulivoima-alan kasvuun tukee myös vastuullisuustavoitteita.

LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö ja LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö sijoittavat energiayhtiö Pohjan Voimaan. LähiTapiolan sijoitusjohtaja Juha Malm sanoo, että sijoitus uusiutuvaan energiaan yhdistää erinomaisella tavalla nopeasti kasvavan liiketoiminnan vastuullisuuden tavoitteisiin:

”Maalle rakennettava tuulivoima on edullisin sähkön tuotantomuoto, ja sähkön kysyntä kasvaa voimakkaasti, kun lämmöntuotannossa ja teollisuudessa vähennetään polttamisen aiheuttamia hiilidioksidipäästöjä. Kustannustehokas, omavarainen ja vähäpäästöinen sähköntuotanto tukee Suomen kilpailukykyä.”

Pohjan Voima on energiayhtiö, joka suunnittelee ja toteuttaa uusiutuvan energian tuotantoa eri puolilla Suomea. Yhtiö on julkistanut tuulivoimahankkeita muun muassa Kajaanissa, Kankaanpäässä ja Alajärvellä. Pohjan Voiman tyypilliset hankkeet ovat keskikokoisia noin kymmenen yksikön tuulipuistoja, joiden voimaloissa hyödynnetään alan parasta teknologiaa.

”Uskomme Pohjan Voiman tiimiin ja kykyyn sijoittaa tuulivoimalat suomalaiseen maisemaan paikallisia ihmisiä kuunnellen ja luontoa kunnioittaen”, Juha Malm sanoo.

”Vastuullisuus on välittämistä, ja LähiTapiola haluaa olla mukana mahdollistamassa tuulivoiman kasvua kestävällä tavalla. Tuomme uutta liiketoimintaa, työtä ja verotuloja sellaisille seuduille, joille kasvu on erityisen tärkeää.”

Pohjan Voiman toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto sanoo, että LähiTapiolan sijoitus vahvistaa entisestään Pohjan Voiman kasvun edellytyksiä:

”Olemme iloisia, kun saamme omistajaksi ja rahoittajaksi LähiTapiolan, joka on yksi Suomen suurimmista institutionaalisista sijoittajista. LähiTapiola tunnetaan ja sitä arvostetaan siellä, missä mekin toimimme. Vahvan rahoittajan myötä Pohjan Voimalla on leveät hartiat hankkeiden edistämiseen periaatteidemme mukaisesti eli lähialueiden ihmisiä kuunnellen, pitkäjänteisesti ja vankalla ammattitaidolla.”

LISÄTIEDOT
Sijoitusjohtaja Juha Malm
LähiTapiola
+358 50 594 3473
juha.malm@lahitapiola.fi

Toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto
Pohjan Voima Oy
+358 50 370 4092
tomi.makipelto@pohjanvoima.fi

27.1.2023

Leinnevankankaan tuulipuistohanke uuteen käsittelyyn Saarijärvellä

Saarijärven kaupunki käsittelee uudestaan Leinnevankankaan tuulipuiston kaavoitusaloitetta. Kaavoituksen aloittamisesta päättävät kaupungin luottamushenkilöt. Pohjan Voima suunnittelee tuulivoimapuiston rakentamista Saarijärvelle yhteistyössä Metsähallituksen…

29.11.2022

Pohjan Voima ja Taaleri Energia suunnittelevat tuulipuistoa Puolangalle

Pohjan Voima ja Taaleri Energia suunnittelevat tuulipuistoa Puolangan lounaisosaan. Hanketta koskeva kaavoitusaloite hyväksyttiin Puolangan kunnanvaltuustossa tiistaina 1. marraskuuta. ”Tavoitteena on…

15.11.2022

Karstulan kaakkoisosaan suunniteltu tuulivoimahanke etenee

Tuulipuistojen verotulojen ansiosta voimme pitää kuntapalveluissa nykyisen tason yllä, kunnanjohtaja Pekka Kanervio sanoo. Suomalainen energiayhtiö Pohjan Voima jatkaa Karstulan kaakkoisosaan…