14.3.2023

Ruotsalainen Arise sijoittaa Pohjan Voimaan

Tukholman pörssissä noteerattu tuulivoimayhtiö Arise ja Pohjan Voima ovat sopineet strategisesta kumppanuudesta.

Ruotsalainen uusiutuvaan energiaan erikoistunut Arise AB ja Pohjan Voima ovat sopineet järjestelystä, jossa Arise hankkii 51 prosentin osakkuuden Pohjan Voimasta. Osana strategista kumppanuutta Arise rahoittaa Pohjan Voiman hankkeiden kehitysvaihetta ja tukee osaamisellaan myös niiden rakentamista ja operointia.

”Tämä on meille merkittävä askel kohti hankkeidemme rakentamisvaihetta. Uuden kumppanin myötä me saamme kansainvälistä kokemusta ja asiantuntemusta, uusia kontakteja sekä osaamista tuulipuistojen rakentamiseen ja operointiin. Järjestelyllä varmistamme myös merkittävän rahoituksen Pohjan Voiman hankkeiden kehittämiseen”, sanoo Pohjan Voiman toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto.

Vuonna 2007 perustettu Arise on yksi Ruotsin johtavista tuulivoimayhtiöistä. Yhtiö rahoittaa, suunnittelee, rakentaa ja hallinnoi tuulipuistoja Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa. Suomessa Arise hallinnoi entuudestaan viittä tuulipuistoa.

”Tämä yhteistyö on tärkeä osa strategiaamme, jonka tavoitteena on laajentaa toimintaamme maantieteellisesti ja teknologisesti. Suomi on hyvin lupaava markkina. Odotamme innolla, että pääsemme kehittämään ja toteuttamaan projekteja yhdessä Pohjan Voiman kanssa”, Arisen toimitusjohtaja Per-Erik Eriksson sanoo.

Pohjan Voiman perustajat Tomi Mäkipelto ja Juho Rönni jatkavat yrityksen johdossa ja merkittävinä omistajina. Myös vakuutusyhtiö LähiTapiola jatkaa Pohjan Voiman omistajana.

Pohjan Voiman suunnittelemien tuuli- ja aurinkosähköhankkeiden yhteenlaskettu nimellisteho on noin 1,7 gigawattia. Yhtiö tarkastelee aktiivisesti myös energian varastointimahdollisuuksia.

”Me olemme saaneet hyvää palautetta mutkattomuudesta ja siitä, että töitä tehdään jalat maassa. Nämä asiat säilyvät ennallaan. Nyt meillä on aiempaa vahvemmat hartiat kehittää suomalaista energiajärjestelmää kestävään suuntaan”, Tomi Mäkipelto sanoo.

LISÄTIEDOT
Tomi Mäkipelto
Toimitusjohtaja, Pohjan Voima Oy
+358 50 370 4092

12.6.2024

Finsilva ja Pohjan Voima syventävät yhteistyötään

Tavoitteena on lisätä uusiutuvan energian tuotantoa Finsilvan mailla. Yhteistyö avaa mahdollisuuksia uusille tuuli- ja aurinkopuistoille sekä akkuvarastoille. Suomalainen energiayhtiö Pohjan…

12.1.2024

Pohjan Voima suunnittelee aurinkopuistoa Alajärvelle

Suomalainen energiayhtiö Pohjan Voima suunnittelee aurinkopuiston rakentamista Koppelonevalle, joka sijaitsee Alajärven koillisosassa. Tätä varten yhtiö hakee Alajärven kaupungilta suunnittelutarveratkaisua. Lisäksi…

30.11.2023

Pohjan Voima suunnittelee tuuli- ja aurinkopuistoa Parkanoon ja Ikaalisiin

Kaavoitusaloite on lähetetty käsiteltäväksi molemmille kaupungeille. Energiayhtiö Pohjan Voima on aloittanut tuuli- ja aurinkopuiston hankesuunnittelun Kangaslammin alueelle. Se sijoittuu pääosin…