29.9.2023

Pohjan Voima etsii maankäyttöpäällikköä

Vahvistamme tiimiämme ja etsimme maankäyttöpäällikköä osaksi kokenutta ja tiivistä työyhteisöämme.

Maankäyttöpäällikkönä vastaat Suomessa sijaitsevien tuuli- ja aurinkovoimahankkeiden toteutukseen tarvittavien maanvuokrasopimusten valmistelusta ja niihin liittyvistä neuvotteluista uusiutuvalle energialle soveltuviksi hankealueiksi. Neuvottelut käydään pääosin yksityisten maanomistajien kanssa.

Maankäyttöpäällikön työaika jakautuu karkeasti seuraavasti:

 • 20 % taustatyöt ja valmistelut, karttojen tutkintaa ja analysointia
 • 60 % neuvottelut maanomistajien kanssa
 • 20% kehitysprojektit ja hankkeiden ideointi

Odotamme sinulta tehtävään soveltuvaa tutkintoa. Voit olla esimerkiksi maanmittausinsinööri, maa- ja metsätalousinsinööri, diplomi-insinööri tai maatalous- ja metsätieteiden maisteri.

Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta alalta. Se helpottaa, jos olet toiminut aiemmin vastaavan tyyppisissä tehtävissä, jossa neuvotellaan yksityisten maanomistajien kanssa. Esimerkiksi tausta puukaupasta, metsäteollisuudesta, kaavoituksesta, sähkövoimalinjojen tai maanmittauksen tehtävistä on oivallinen pohja. Myös kiinteistöjen kehitykseen ja välitykseen tai vastaaviin tehtäviin liittyvä kokemus on eduksi, koska yksi maankäyttöpäällikön tärkeimmistä taidoista on neuvottelutaidoista. Lisäksi tarvitset ripauksen myyntihenkisyyttä ja hyviä sosiaalisia taitoja tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Tekniset asiat kyllä oppii, ja niihin saa aina tiimiltä apua.

Sinulla tulee olla halu toimia yhteistyössä maanomistajien, viranomaisten ja muiden sidosryhmien kanssa. Lisäksi sinun tulee ymmärtää sopimustekniikkaa ja pystyä avaamaan sopimukset maanomistajille. Sopimustekniset asiat täytyy hoitaa tehtävässä täsmällisesti, mutta sopimukset ovat pääosin perusmuotoisia eikä niitä tarvitse juurikaan räätälöidä.

Toivomme, että olet pitkäjänteinen ja sinulla on organisointikykyä. Kommunikoit sujuvasti suomeksi. Muu kielitaito on sinulle eduksi.

Pohjan Voima on energiayhtiö, joka suunnittelee ja toteuttaa kotimaista uusiutuvan energian tuotantoa. Hankkeidemme lähtökohtina ovat kestävyys, kustannustehokkuus ja yhteisö. Pohjan Voiman tehtävä on rakentaa kotimaista, kohtuuhintaista ja uusiutuvaa energiantuotantoa. Toimintamme painopiste on tuulivoima- ja aurinkosähköhankkeiden sekä akkujärjestelmien suunnittelussa ja toteutuksessa. Pohjan Voiman omistavat Arise, yhtiön perustajat ja vakuutusyhtiö LähiTapiola. Tällä hetkellä Pohjan Voiman omassa tiimissä on 6 henkilöä, ja se työllistää yli 100 konsulttia.

Sijainti, etätyö ja matkustaminen

 • Vapaa etätyömahdollisuus, mutta valmius liikkumiseen hankekohteisiin.
 • Pääosin projektit ovat noin 300 km etäisyydellä Jyväskylästä, joten ideaalinen sijainti on akselilla Tampere-Jyväskylä-Seinäjoki.
 • Pääkonttori sijaitsee Espoossa ja valittavalle henkilölle on mahdollista hankkia toimistohotelli-tyyppinen työtila tarvittaessa.
 • Neuvottelut vaativat tarpeen mukaan liikkumista omalla autolla maanomistajien luona.
 • Joustava työaika

Miksi tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus?

 • Tehtävä tarjoaa aidosti haastavan ja vastuullisen työn, jossa pääset oppimaan ja ottamaan lisää vastuuta kehittymisesi myötä.
 • Saat mahdollisuuden tutustua syvällisesti energia-alaan ja uusiutuvaan energiantuotantoon sekä oppia myös strategista näkökulmaa, kun teet tiivistä yhteistyötä yrityksen perustajien kanssa.
 • Pääset osaksi rentoa ja tiivistä pientä työyhteisöä, jossa työkaveria arvostetaan ja autetaan.
 • Kannustava palkkaus kokemuksen mukaan

Haku päättyy 15.10.2023 ja käymme hakemukset läpi 16.10.2023. Toivomme, että pystyt aloittamaan tehtävässä mahdollisimman pian.

Hakemukset ja lisätiedot

 • Tarkemmat tiedot tehtävästä täällä
 • Hae työpaikkaa tästä
 • Lisätiedot Pohjan Voiman toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto (050 370 4092) ja Exe Headhuntingin liiketoimintajohtaja Hannu Järvimäki (050 367 0862).
12.1.2024

Pohjan Voima suunnittelee aurinkopuistoa Alajärvelle

Suomalainen energiayhtiö Pohjan Voima suunnittelee aurinkopuiston rakentamista Koppelonevalle, joka sijaitsee Alajärven koillisosassa. Tätä varten yhtiö hakee Alajärven kaupungilta suunnittelutarveratkaisua. Lisäksi…

30.11.2023

Pohjan Voima suunnittelee tuuli- ja aurinkopuistoa Parkanoon ja Ikaalisiin

Kaavoitusaloite on lähetetty käsiteltäväksi molemmille kaupungeille. Energiayhtiö Pohjan Voima on aloittanut tuuli- ja aurinkopuiston hankesuunnittelun Kangaslammin alueelle. Se sijoittuu pääosin…

21.3.2023

Pohjan Voima hakee vahvistusta hankekehitys- ja toteutustiimiin

Haluatko mukaan meidän hyvään ja mutkattomaan tiimiimme? Etsimme oma-aloitteista projektipäällikköä vastaamaan tuulivoimahankkeidemme sähköistyksestä. Projektipäällikkönä vastaat tuulipuistojen sisäisen sähköverkon, sähköaseman ja…